Stokbroodje hamburger
Ingrediënten:
- 4 kant en klare hamburgers
- 1 stokbrood
- 4 eieren
- Selderiesalade
- 4 plakken schouderham
- 8 plakken salami
- 4 plakken kaas
- Atjar Tjampoer
- 6 augurken
- Mayonaise
- Curry ketchup
- Zeezout
- Vers gemalen peper
Bereiding:
Bereidt de barbecue voor op grillen op hoge temperatuur, circa 200 gr. C. en laat de barbecue goed op temperatuur komen. Leg als de barbecue op temperatuur is de hamburgers op de barbecue en gril deze in circa 10 minuten per zijde gaar. Snij ondertussen het stokbrood in 4 gelijke delen en snij deze horizontaal half open zodanig dat deze open te vouwen zijn. Snij dus niet de korst aan de tegenovergestelde zijde van de snij zijde door.
Besmeer de stukken stokbrood ruim met selderie salade, leg hierover de plakken salami. Leg hier weer op de plakken ham en daarna de kaas. Bak de eieren en bestooi deze met het zeezout en de vers gemalen peper. Verdeel dit in 4 porties en leg deze op de kaas op het stokbrood. Hier overheen een klein beetje uitgelekte Atjar Tjampoer.
Als de hamburgers gaar zijn, deze van het rooster verwijderen en half door snijden. Leg de hamburgers op de partjes stookbrood, snij de augurken in smalle reepjes en leg die hier weer overheen. Hier weer een beetje mayonaise en ketchup over en vouw het broodje zo goed mogelijk dicht. Het is moeilijk eten maar naar mijn mening heerlijk.
Ook lekker op een Italiaanse bol
Eet smakelijk.