Zelfgemaakte rollade

Zelfgemaakte rollade

Ingrediënten:

-   Varkensfilet van ruim 1 kg

-   Appel, Granny Smit

-   3 abrikozen

-   4 teentjes knoflook

-   Geraspte Parmezaanse kaas, ongeveer een half kopje

-   1 eetlepel dijonmosterd

-   4 plakjes ontbijtspek

-   olijfolie

-   zwarte peper

-   zeezout

Hulpmiddelen:

-         Slagerstouw

Bereiding:

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel vervolgens in kleine stukjes. Verwijder de pit van de abrikoos en snij deze ook in kleine stukjes. Hak de knoflookteentjes fijn. Meng bovenstaande samen met de olijfolie en Parmezaanse kaas goed door elkaar.

Snij de varkensfilet van rechts naar links ongeveer 1,5 cm boven de snijplank horizontaal in tot circa 1,5 cm van het einde, niet doorsnijden dus. Vervolgens snij je weer 1,5 cm boven de vorige snede de filet in van links naar rechts, ook tot ongeveer 1,5 cm tot het einde. Je snijdt de filet dus in een soort Z. Mocht je filet zo dik zijn dat je voorgaande nogmaals kunt herhalen kan je dit doen. Zet dan wel de Z door.
Vouw de filet nu uit tot een vlak stuk vlees, bestrooi dit met zout en peper en besmeer dit vervolgens licht met mosterd. Spreidt nu het mengsel appel, knoflook, abrikoos en Parmezaanse kaas over het vlees uit. Rol nu de filet op.

Leg een paar stukken slagertouw evenwijdig aan elkaar op een snijplank, zorg ervoor dat de stukken lang genoeg zijn zodat ze om de opgerolde filet passen en je ze nog dicht kunt knopen. Leg dwars op het slagerstouw de plakjes ontbijtspek. Leg hierop weer de filet. Bindt alles dicht.

Bereidt de BBQ voor op indirect grillen. In de lekbak kan je behalve water ook b.v. appelsap of een andere vloeistof doen voor de smaak.

Nadat je de BBQ op temperatuur hebt laten komen (ongeveer 160 gr. C) leg je het vlees indirect op de BBQ. Laat jet vlees in circa 2 uur gaar worden. De kerntemperatuur dient minimaal 60 graden C. te zijn. Het vlees regelmatig keren zodat het vlees aan alle kanten langzaam bruint. Als de kerntemperatuur 60 gr. C. is kan je de rollade van de BBQ afhalen en deze onder aluminium folie circa 10 minuten laten doorgaren.