Beer Can Chicken
Ingrediënten:
- 1 hele kip ongeveer 2 kg
- 1 blikje bier (33 cl)
Voor de rub:
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel zeezout
- ½ theelepel cayennepeper
Haal het blikje bier en de kip uit de koelkast en meng de ingrediënten voor de rub goed door elkaar. Wrijf de kip goed in met de rub en laat hem op kamertemperatuur komen.
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen en verwarm de BBQ voor tot circa 180 graden C.
Drink tijdens de voorbereidingen ongeveer de helft van het bier op.
Plaats de kip op het bierblik en zet deze op de BBQ, dit op het INDIRECTE gedeelte. Laat deze ongeveer 1,5 uur langzaam garen op 180 gr. C.
Zelf heb ik tijdens het bereiden nog 2 handjes rookhout geweekt kersenhout toegevoegd aan de BBQ om zo een lekkere rooksmaak te krijgen.
EET SMAKELIJK