Gegrilde Gamba’s met gember
Ingrediënten voor 4 personen
8 grote gamba′s, 1/2 komkommer.
Voor de marinade: 1 el olie, 1 tl honing, 1 tl me kuei lou (chinese rozen eau de vie),
1 tl geraspte gemberwortel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 tl vissaus en een mespuntje peper.
Voorbereiding
Gamba′s pellen, staarten in lengte insnijden en zwarte darm verwijderen. Gamba′s wassen en droogdeppen.
Bereidingswijze
Ingrediënten voor marinade mengen en gamba′s hierin 2-6 uur marineren.
Grill voorverwarmen, lekker heet. Gamba′s laten uitlekken en ca 3 minuten grilleren, halverwege keren. Komkommer in dunne plakjes snijden
Serveertips
Doe op de komkommerplakjes een klein schepje marinade, deze maak ik altijd opnieuw. Dit om eventuele bacteriën geen kans te geven. Leg hierop de Gamba’s. Aankleden met eventueel een in lange dunne reepjes gesneden komkommer