Gegrilde tomaat
Ingrediënten
- 6 rijpe tomaten
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tijmblaadjes
- 2 grote eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Pel de teentjes knoflook en hak deze zeer fijn. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de knoflook aan tot deze mooi licht bruin is. Laat deze knoflookolie even afkoelen.
Bereidt de barbecue voor op direct grillen op circa 200 gr. C. Snij de tomaten door de helft (dwars op de nerf) en leg deze met de gesneden kant direct boven het vuur. Gril de tomaten circa 4 minuten en draai deze om zodat de gesneden kant boven komt te liggen. Lepel wat knoflookolie met knoflook op de tomaat en bestrooi deze met Parmezaanse kaas. Gril deze nog circa 4 minuten. Haal de tomaten van de barbecue en bestrooi ze met wat tijm, heerlijk als bijgerecht.