Aardbei/chocolade bakje

Aardbei/chocolade bakje

Ingrediënten

-          4 plakjes bladerdeeg

-          45 gr. banketbakkersroom poeder

-          100 ml. Volle melk

-          Halve pure chocoladereep

-          8 aardbeien

-          1 ei

Bereiding

Vouw van het bladerdeeg 4 bakjes, klop het ei los en smeer de bakjes hiermee in. Plaats de bakjes op een vel bakpapier.

Maak de barbecue klaar voor indirect grillen en verwarm deze voor tot ongeveer 200 gr. C. Plaats het vel bakpapier met hierop de bladerdeegbakjes op het indirecte gedeelte van de barbecue en bak de bakjes af tot ze mooi bruin zijn. Na ongeveer een kwartiertje even aan de binnenzijde van de bakjes het bladerdeeg terug drukken zodat het bakje mooi hol blijft.

Plaats ondertussen ook een ovenvaste schaal in de barbecue en leg hierin de halve reep pure chocolade, laat dit langzaam smelten.

Als de bakjes gaar zijn, deze verwijderen samen met de chocolade. Kwast nu de binnenzijde en bovenzijde van de bakjes goed in met chocolade en laat dit in de koelkast afkoelen. Verwijder de roosjes van de aardbeien en kwast 4 aardbeien in met de chocolade. Maak hierna de banketbakkersroom door de poeder te mengen met de melk, goed kloppen totdat deze mooi stijf is. Vul de bladerdeegbakjes met de room en plaats de chocolade aardbei op de top. Snij de overige aardbeien in partjes en verdeel deze op het bordje naast het bladerdeegbakje.