Harde bolletjes
Ingrediënten
- 500 gr. Bloem
- 10 gr. Zeezout
- 7 gr. Instant gist
- 250 ml lauw water
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
Zeef de bloem in een kom. Maak een bergje bloem in het midden van de kom. Strooi het zout langs de rand van de kom. Dit is belangrijk, het zout verminderd de werking van het gist en moet apart van het gist gehouden worden.
Bedek nu het zout met bloem door het bergje over het zout te strijken, maak gelijk een kuiltje in het midden van de bloem. Strooi het gist en de suiker in dit kuiltje en giet hier het water bij. Even voorzichtig doorroeren en even laten staan.
Kneed nu het geheel circa 15 minuten door tot een goed deeg ontstaat. Het deeg is goed als het niet meer aan je handen plakt en je er een dunne vlies van kunt maken.
Maak nu 8 mooie balletjes van het deeg en laat deze onder een schone vochtige theedoek ruim een half uur rijzen.
Verwarm de barbecue tot 250 gr. C en leg een pizzasteen of stenen schaal in de barbecue. Leg hierop de broodjes en bak deze in circa 20 minuten bruin. Tegelijkertijd kan je bijvoorbeeld hamburgers grillen