Babi Panggang marinade

Babi Panggang marinade

Ingrediënten:

-          2 eetlepels olijfolie

-          6 teentjes knoflook

-          2 uien

-          2 cm gemberwortel, geschild en geraspt

-          3 eetlepels ketchup

-          3 eetlepels bruine suiker, aangedrukt

-          ½ theelepel sambal (of meer naar smaak)

-          ½ theelepel zeezout

Plet de teentjes knoflook en snij deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Snipper de uien. Verhit de olie in een pan en fruit de uien, glazig. Voeg nu de knoflook en gember toe en fruit het geheel goudbruin. Voeg dan de ketchup, bruine suiker, sambal en zeezout toe en laat het geheel onder voortdurend roeren even zachtjes doorkoken. Laat de marinade afkoelen.

Lekker voor varkensvlees zoals een stuk spek. Van de marinade kan een lekkere pittige saus gemaakt worden door deze na het marineren van het vlees een paar keer zachtjes door te koken. Blijf hierbij wel roeren.