Gegrilde zalm op Knâckebröd
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 tarwe knäckebröd (Knækbrød)
- 4 sneetjes zalm
- Een blaadje basilicum
- 8 theelepels Salsa Verde:
- 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
- 1/2 bakje munt (a 15 g), alleen de blaadjes
- 1 bakje platte peterselie (20 g), alleen de blaadjes
- 1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1/2 potje kappertjes (a 100 g), uitgelekt
Voorbereiding (Salsa Verde)
Doe het basilicum, de munt, peterselie, koriander, sjalot en knoflook samen met 3 el olie in de vijzel. Maal tot een gladde saus. Schep in een kom. Voeg de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe.
Bereidingswijze
Gril de sneetjes zalm op een hoog vuur tot ze gaar zijn, halfverwege keren. Besmeer de Knâckebröd met de Salsa Verde en leg hierop het sneetje zalm. Leg op de zalm een blaadje basilicum.