Ketjap Spareribs
Ingrediënten
- 4 Spareribs
- Ketjapsaus
- Olijfolie
Bereiding:
Maak vooraf de basis Barbecuerub en Barbecue Ketjapsaus.
Verwijder het buikvlies aan de holle zijde van de sparerib, dit doe je het makkelijkst door de rib plat op een snijplank te leggen en de achterkant van een theelepel onder het vlies te steken. Trek het vlies nu los van de rib.
Smeer de ribs licht in met ketjapsaus en bestrooi deze met de basis barbecuerub. Plaats de ribs nu afgedekt minimaal 4 uur (bij voorkeur een hele nacht) in de koelkast.
Bereidt de barbecue voor op indirect grillen en verwarm deze tot 110 gr. C. Neem de spareribs en leg deze op het indirecte gedeelte en laat deze circa 1 uur garen. Neem nu de spareribs van de barbecue en smeer deze in met olijfolie. Vervolgens wikkel je de spareribs in 2 lagen aluminiumfolie. Zorg dat dit goed dicht zit en leg de ribs voor circa 4 uur terug op het indirecte gedeelte van de barbecue. Zorg dat de temperatuur van de barbecue rond 110 gr. C. blijft.
Na 4 uur neem je de ribs weer van de barbecue, haal ze uit de aluminiumfolie en smeer ze in met de Barbecue Ketjapsaus. Leg de ribs vervolgens voor nog een uurtje terug op het indirecte gedeelte van de barbecue. Kijk regelmatig of de ribs niet te donker worden. Het is de bedoeling dat de saus op de ribs indikt maar niet verbrandt.
Eet smakelijk.