Kip Piri Piri

Krielkip Piri Piri

Ingrediënten

-        1 citroen, schoongeboend

-        2 tl paprikapoeder

-        4 rode pepers, in stukjes

-        4 tenen knoflook, fijngesneden

-        1 el gedroogde oregano

-        100 ml olijfolie

-        50 ml rodewijnazijn

-        1 hele krielkip op kamertemperatuur

Bereiding

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp, sap, paprikapoeder, de rode peper, knoflook, oregano, olie, azijn en 2 tl zout in de keukenmachine. Pureer in 30 sec. tot een gladde saus. 2. Verwijder het elastiek van de kip. Spoel de kip van binnen en buiten schoon onder koud stromend water en dep hem droog. Bestrijk binnen- en buitenkant met 1/2 van de saus. Leg de kip met de borst naar beneden in een platte schaal en zet deze 2 uur afgedekt in de koelkast. Bereidt de barbecue voor op indirect grillen en verwarm de barbecue voor op 200 °C. Gril de kip rondom 5-10 min. Leg de kip nu op het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar deze nog circa 45 min. Bestrijk na 20 min. met de rest van de piri piri-saus. Bij een kerntemperatuur van 80 gr. C. is de kip gaar. Een andere methode is het prikken van een gaatje in de kip. Als het sap wat hier uit loopt transparant en kleurloos is, is de kip gaar. Lekker met rijst en sperziebonen.