Babi Ketjap marinade
Ingrediënten:
- 4 theelepels gemberpoeder
- 1½ uienpoeder
- 1 theelepel Chinese 5 kruidenpoeder
- 3 eetlepel bruine basterdsuiker
- 4 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels Ketjap Manis
- 2 theelepels limoensap
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 teentjes knoflook
- Mespuntje vers gemalen zwarte peper
- Mespuntje zeezout uit de molen
Bereiding:
Maak de marinade door alle ingrediënten in een kom te doen en goed te mengen. Doe de marinade in een plastic zak en leg het vlees hierin, laat zoveel mogelijk lucht uit de plastic zak lopen en knoop deze dicht. Kneed de zak even goed door zodat de marinade goed rondom het vlees komt. Leg het vlees met marinade in de koelkast en laat de marinade een nacht intrekken.