Barbecue banaan

Barbecue banaan

Ingrediënten

-          4 bananen in schil

-          25 gr. suiker

-          1 theelepel honing

-          1 eetlepel citroensap

-          25 gr. boter

Optioneel:

-          Borrelglaasje rum

Bereiding

Smelt de boter (ligt verwarmen) en meng de suiker, honing en citroensap hier door heen. Snij de bananen in de lengterichting aan de holle zijde tot op het schil aan de bolle zijde in, let op dat de schil aan de bolle zijde heel blijft.

Trek de banaan een klein beetje open en giet met een theelepel het mengsel van boter in de banaan. Wikkel de banaan goed in aluminiumfolie en leg hem indirect op de barbecue bij een temperatuur van circa 150 gr. C. Laat de banaan een kwartiertje garen, de banaan is gaar als hij zacht is. Pak de bananen uit en leg deze op een bordje, eventueel kan (afhankelijk van eigen smaak) nog een beetje rum in de banaan gegoten worden. Lepel de banaan leeg met een theelepel.

Eet smakelijk.