Broodje varkenshaas

Broodje varkenshaas

Ingrediënten:

– 2 varkenshaasjes

– 4 afbakbroodjes

– Potje Atjar Tjampoer

– Grove mosterd (ongeveer 3 eetlepels)

– Ketchup (ongeveer 6 eetlepels)

– Kerriepoeder

– Zout en vers gemalen peper

– Augurken en/of zilveruitjes

Bereiding:

Bereidt de BBQ voor op indirect grillen en laat deze op temperatuur komen.

Spoel de varkenshaasjes schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Smeer de varkenshaasjes in met mosterd en bestrooi ze met zout en peper. Grill de varkenshaasjes DIRECT op middelhoge temperatuur tot deze een kerntemperatuur hebben van 70 gr. C. (ongeveer 10 min. per zijde). Haal de varkenshaasjes als deze gaar zijn van de BBQ en laat deze ongeveer 10 minuten rusten, afgedekt met aluminium folie. Bak ondertussen de afbakbroodjes INDIRECT op de BBQ af. Verwarm dan ook de Atjar Tjampoer (niet laten koken) en laat deze even uitlekken. Meng de ketchup met kerriepoeder, hoeveelheid kerriepoeder afhankelijk van je eigen smaak. Hoe meer kerriepoeder, hoe scherper de saus.

Snij de broodjes open en besmeer deze licht met mosterd. Spreid Atjar Tjampoer uit over de broodjes en leg hier de in dunne plakjes gesneden varkenshaas op. Doe wat van de saus van ketchup met kerriepoeder op de varkenshaasjes en leg hierop de in plakjes gesneden augurk en/of zilveruitjes.