Gegrilde kipfilet

Gegrilde kipfilet

Ingrediënten:

-          4 kipfilets

-          Olijfolie

Voor de rub:

-          1 theelepel milde paprikapoeder

-          1 theelepel kerriepoeder

-          1 theelepel kurkumapoeder

-          1 theelepel cayennepoeder

-          1 theelepel uienpoeder

-          1 theelepel knoflookpoeder

-          Mespuntje zeezout

-          Mespuntje vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Meng bovenstaande ingrediënten voor de rub goed door elkaar heen.  Spoel de kipfilets af onder koud water en dep ze goed droog met keukenpapier. Smeer de kipfilets licht in met olijfolie, strooi daarna de rub over de kipfilets en wrijf het goed in.

Bereidt de barbecue voor op direct grillen op circa 250 gr. C. Gril de kipfilets in ongeveer 10 minuten per zijde gaar. Dit is een gevoelskwestie, afhankelijk van de dikte van je kipfilets. Het beste is de gaarheid te controleren met een (liefst digitale) vleesthermometer. Door deze in het dikste deel van de kipfilet te plaatsen kan je de temperatuur goed monitoren. Bij een kerntemperatuur van 80 gr. C. is de kip gaar. Een andere methode is het prikken van een gaatje in de kip. Als het sap wat hier uit loopt transparant en kleurloos is, is de kip gaar.