Gegrilde kipfilet gevuld met roomkaas
Ingrediënten
- 2 grote kipfilets
- 50 gr. Roomkaas (b.v. MonChou)
- ½ kleine rode ui
- Barbecuesaus (b.v. deze)
Verder benodigd:
- Cocktailprikkers, in water geweekt
Bereiding
Snij de rode ui doormidden en hak de helft zeer fijn. Meng de rode ui samen met een kneepje barbecuesaus en de roomkaas. Spoel de kipfilets schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Leg de kipfilets plat op een snijplank en snij deze met een scherm mes horizontaal in maar niet door. Er dient een soort enveloppe te ontstaan. Vul nu de enveloppe met het mengsel van roomkaas en prik de enveloppe dicht met wat cocktailprikkers. Besmeer de kipfilet met de barbecuesaus.
Bereidt de barbecue voor op indirect grillen en verhit deze op circa 200 gr. C. Leg nu de kipfilets op het indirecte gedeelte van de barbecue en grill ze in circa drie kwartier gaar, afhankelijk van de dikte van de kipfilet. De kipfilet is gaar als het dikste deel van het vlees een kerntemperatuur van 80 gr. C heeft bereikt. Eventueel kan de kipfilet nog even direct boven het vuur gegrild worden.