Gepekelde Bourbon Karbonades
Ingrediënten:
- 4 haaskarbonades elk van 2 cm dik
- 5 eetlepels bruine suiker
- 5 eetlepels zeezout
- 750 ml water
- 1 kleine ui
- 2 laurierblaadjes
- 1 kaneelstokje
- 10 zwarte peperkorrels
- 5 pimentbessen
- 3 hele kruidnagels
- 5 eetlepels bourbon
- 3 eetlepels Olijfolie voor de pekel, 3 eetlepels olijfolie voor de karbonades
Handje vol rookhout naar keuze in water geweekt.
Bereiding:
Het pekelen:
Snij de ui in dunnen plakken. Los de bruine suiker en het zeezout op in het water, dit gaat makkelijker als het water even verwarmt wordt. Laat echter het water na verwarmen afkoelen. Snij de ui in fijne plakken. Voeg na het afkoelen de overige ingrediënten toe waarbij er 3 eetlepels olijfolie toegevoegd worden. Doe dit alles, samen met de karbonades in een plastic zak, laat zoveel mogelijk lucht uit de zak ontsnappen en knoop hem dicht. Plaats dit in de koelkast en laat de pekel minimaal 2 uur, maximaal 4 uur intrekken. Hoe langer u de karbonades in de pekel laat liggen, hoe zouter hij wordt.
De bereiding:
Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op hoge temperatuur, circa 200 gr. C. Zorg ervoor dat het gedeelte waar de kolen liggen groot genoeg is voor het plaatsen van de karbonades direct boven het vuur. Ik verdeel de barbecue daarvoor in twee delen, half om half.
Haal de karbonades uit de pekel, verwijder alle losse ingrediënten en dep ze droog. Kwast de karbonades in met olijfolie.
Leg de karbonades nu op het indirecte deel van de barbecue en laat deze 20 minuten indirect garen, voeg vlak voor het plaatsen van de karbonades op de barbecue het rookhout toe aan de kolen. Verplaats hierna de karbonades naar het directe deel van de barbecue en gril deze in 4-7 minuten gaar en bruin. De karbonades zijn klaar bij een kerntemperatuur van 70 gr. C. Haal de karbonades van de barbecue en laat deze ingepakt in aluminium folie even rusten.