Gevulde schnitzel

Gevulde schnitzel

Ingrediënten:

-          4 ongepaneerde schnitzels

-          1 courgette

-          2 uien

-          1 rode paprika

-          4 dunne plakjes brie

-          12 plakjes katenspek

-          1 eetlepel grove mosterd

Hulpmiddelen:

-          Plastic folie

-          Olijfolie

-          Slagerstouw of in water geweekte cocktailprikkers

-          Aluminium folie

Bereiding:

Sla de schnitzels plat, dit kan je doen door de schnitzels per stuk tussen twee stukjes plastic folie te leggen en hierop met een koekenpan te slaan. Snij de paprika en courgette in reepjes, let op, verwijder wel de zaadlijsten en zaadjes van de paprika. Snij de ui in kleine blokjes.

Bestrijk de schnitzels met de mosterd en bestrooi ze licht met zout en peper. Verdeel de paprika, courgette en ui over de schnitzels en leg in het midden een plakje brie. Rol vervolgens de schnitzels op. Wikkel de schnitzel vervolgens in 3 plakjes spek en bind dit dicht met slagerstouw of zet dit vast met in water geweekte cocktailprikkers.

Bereidt de BBQ voor op indirect grillen. In de BBQ plaats ik een waterbak gevuld met water (of als je dit lekker vindt een andere vloeistof als bier, appelsap o.i.d.). Nadat de BBQ is voorverwarmd gril ik de schnitzels in circa 7 minuten per kant direct. Hierna wikkel ik de schnitzels in aluminiumfolie waarbij ik ze vooraf nog even instrijk met een beetje olijfolie en plaats deze pakketjes nog indirect circa 30 minuten terug op de BBQ totdat de groenten gaar zijn, dit is gevoel en afhankelijk van de temperatuur van de BBQ. Na 30 minuten controleer ik of de groenten klaar zijn, gewoon een pakketje openen. Als de groenten niet gaar zijn, gewoon nog een kwartiertje terug op de BBQ.