Italiaanse bol Hamburger
Ingrediënten hamburger:
- 500 gr. Rundergehakt
- Theelepel vers gemalen zwarte peper
- Theelepel zeezout
- Theelepel milde paprikapoeder
- 3 theelepels worchestershiresaus
- 1 eetlepel ketchup
- 25 gr. Gekruid paneermeel
- Teentje uitgeperste knoflook
- Fijn gesnipperd uitje
Bereiging hamburgers
Kneed alle ingrediënten voor de hamburgers goed door elkaar. Weeg het geheel en verdeel dit hierna in 4 gelijke porties. Maak van de porties ronde schijven met b.v. een hamburgerpers. Mocht je geen hamburgerpers hebben dan werkt een rond deksel ook goed. Zelf heb ik een PVC-deksel rond 110 mm gebruikt die in elke bouwmarkt te krijgen is. Druk het gehakt stevig in de vorm. Om te voorkomen dat het gehakt in de vorm gaat kleven heb ik hier eerst een stuk huishoudfolie in gelegd. De hamburger er met huishoudfolie uittrekken en de huishoudfolie dichtvouwen. De hamburger op een plat bord of in een vlakke schaal leggen en minimaal een uurtje op laten stijven in de koelkast.
Na het opstijven de barbecue aansteken, ik heb de barbecue verdeeld in twee zone’s. Een warme en koude zone. De briketten heb ik dus aan één zijde van de barbecue gelegd. De hamburgers heb ik 4 minuten per zijde boven de directe hitte gegrild. Het draaien van de hamburgers heb ik gedaan met een spatel en niet met een tang om breken te voorkomen. Na het grillen heb ik de hamburgers bestrooid met geraspte parmazaanse kaas, dit is niet noodzakelijk maar een kwestie van smaak.
Bereiding broodje en overige ingrediënten
Als broodje heb ik een italiaanse bol gebruikt welke ik door midden heb gesneden. Deze heb ik even heel kort op de barbecue gelegd en hierna besmeerd met cocktailsaus. Daar bovenop ijsbergsla en een plak ham welke ook kort op de barbecue gegrild is. Hierboven op een beetje Atjar Tjampoer, de hamburger, wat mayonaise, curry en schijfjes augurk en tomaat. Broodje dicht doen, goed aandrukken en smullen maar.