Hasseback aardappelen
Ingrediënten:
- 4 middelgrote vastkokende aardappels
- 1 bosje bosuitjes
- Olijfolie
- Knoflookpoeder
- Versgemalen peper
- Zeezout
- 4 klontjes boter
Bereiding:
Schrob de aardappels onder koud stromend water schoon, schil ze echter niet. Dep de aardappels droog. Snij de aardappels in de breedterichting diep in maar niet door. Dit gaat het makkelijkst als u de aardappels tussen de stelen van 2 houten lepels legt en tot op de steel doorsnijdt.
Hak de bosuitjes fijn en meng deze met een klein beetje olijfolie. Stop in elke snee van de aardappel een klein beetje bosui. Besprenkel de aardappels met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de vergemalen peper, knoflookpoeder en zeezout.
Bereidt de barbecue voor op indirect grillen en verwarm deze voor tot ongeveer 200 gr. C. Leg de aardappels op het indirecte gedeelte van de barbecue, leg op elke aardappel een klontje boter en gaar de aardappels, afhankelijk van de grote in circa 1 – 1,5 uur gaar.