Honing mosterd zalm op cederhouten plank

Honing mosterd zalm op cederhouten plank

Ingrediënten:

-          1 moot zalf met vel, ca 600 gr.

-          Cederhouten plank van voldoende afmeting voor de zalm

-          Vers gemalen peper

-          Zeezout

Voor de vissaus:

-          2 eetlepels limoensap

-          2 eetlepels Dijon mosterd

-          2 eetlepels honing

-          2 eetlepels fijngehakte bieslook

-          ½ theelepel grof zeezout

-          1 theelepel knoflookpoeder

-          ½ theelepel vers gemalen peper

-          ½ theelepel cayennepeper

-          60 ml. olijfolie

Bereiding:

Het plankje:

Leg het cederhouten plankje in koud water met een gewicht erop zodat het plankje volledig onder water verdwijnt, laat het plankje minimaal een nacht weken. Haal het plankje uit het water en dep hem droog.

De vissaus:

Doe alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine of vijzel en meng dit goed. Voeg nu al mengend de olijfolie toe en meng het tot een gladde saus.

De zalm:

Spoel de moot zalm goed af onder koud stromend water en dep hem droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met zeezout en vers gemalen peper. Giet ongeveer de helft van de vissaus over de moot zalm en verdeel dit met een kwast. Leg de moot zalm op het cederhouten plankje.

 

 

De barbecue:

Verwarm de barbecue voor op direct grillen op hoge temperatuur, circa 200 gr. C. Leg hierbij de kolen in het midden van de barbecue, zodanig het cederhouten plankje hier goed boven past.

Leg het cederhouten plankje met hierop de zalm direct boven de kolen en gril de zalm in circa 25 minuten gaar, het midden is dan roze en de randen goudbruin.