Johans Pindasaus

Johan’s pindasaus

Ingrediënten:

-          30 ml archaide olie

-          ½ rode peper

-          1 teentje knoflook

-          1 ui, gesnipperd

-          ½ citroengrasstengel

-          1 theelepel currypoeder

-          60 ml kokosmelk

-          120 ml melk

-          2 theelepels tamarindepasta

-          2 theelepels Thaise vissaus

-          2 flinke theelepels bruine basterdsuiker

-          6 theelepels citroensap

-          2 eetlepels pindakaas

-          60 ml kippenbouillon

Bereiding:

Snipper de ui fijn, verhit de olie en fruit hierin de ui. Snij vervolgens het teentje knoflook, de peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderen), citroengras fijn. Voeg dit alles toe aan de olie samen met de currypoeder en bak het geheel onder voortdurend roeren even. Voeg de kokosmelk en de melk toe, goed mengen en breng het geheel aan de kook. Voeg nu de Thaise vissaus, tamarindepasta, basterdsuiker en citroensap toe en laat even pruttelen. Voeg de pindakaas toe en breng de saus met de kippenbouillon op gewenste dikte.

Lekker bij allerlei soorten saté of over de nasi.