Kipfilet met kruidenboter en parmaham

Kipfilet met kruidenboter en Parmaham

 Ingrediënten:

-          2 flinke kipfilets

-          1 eetlepel olijfolie (extra vergine)

-          Kruidenboter

-          6 plakken parmaham

-          zeezout

-          vers gemalen zwarte peper

Extra benodigd:

-          circa 6 houten tandenstokers, minimaal een uur in water geweekt.

Bereiding:

Neem de kipfilets en spoel deze af onder koud stromend water. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en smeer deze licht in met de olijfolie. Bestrooi ze met zeezout en de vers gemalen peper.

Bereidt de barbecue voor op indirect grillen op circa 160 gr. C. Gril de kipfilets op het directe gedeelte in ongeveer 10 minuten per zijde bijna gaar. Haal de kipfilets van de barbecue en laat deze even een beetje afkoelen.

Leg ondertussen per kipfilet 3 plakken Parmaham op een snijplank en smeer deze licht in met kruidenboter. Neem de kipfilets en snij deze evenwijdig met de snijplank bijna door maar niet helemaal. Vouw de kipfilet open en besmeer deze aan de binnenzijde met kruidenboter. Leg de kipfilets op de met kruidenboter ingesmeerde parmahamplakken en vouw deze dicht. Steek de Parmaham met de tandenstokers vast.

Leg nu de kipfilets even terug voor circa 10 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue.  Neem hierna de kipfilets en leg deze nog even op het directe gedeelte van de barbecue en gril de ham mooi bruin.