Oosterse karbonade

Oosterse karbonade

Ingrediënten

-          4 schouderkarbonades

Voor de marinade:

-          60 ml zoute Sojasaus

-          1 eetlepel rietsuiker

-          1 theelepel knoflookpoeder

-          1 theelepel gemberpoeder

-          ½ theelepel cayenne poeder

-          1 theelepel kurkumapoeder

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar, even kort verwarmen helpt de suiker goed op te lossen. Laat de marinade afkoelen en haal de karbonades door de marinade. Laat deze ongeveer een uur in de marinade liggen waarbij je de karbonades regelmatig omdraait.

Bereidt de barbecue voor op direct grillen op hoge temperatuur (ongeveer 250 gr. C.). Laat de barbecue goed op temperatuur komen en leg dan de karbonades op de barbecue. Na ongeveer 10 minuten de karbonades omdraaien en de andere zijde 10 minuten grillen. Leg de karbonades op een voorverwarmd bord en dek deze af met aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.

Eet smakelijk.