Runderstoofvlees van de barbecue
Dit gerecht heb ik gemaakt terwijl ik spareribs aan het maken was. Aangezien de barbecue toch al voor een lange tijd aanstond leek het me leuk om een keer te proberen. De gedachte was om zoveel mogelijk smaken van het vlees te behouden. Normaal verdampt veel vocht als dit gerecht bereidt wordt op een fornuis of in een oven.
Ingrediënten:
- 500 gr. Runderlappen
- 2 teentjes knoflook
- 1 middelgrote ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- 300 ml. Water
- 2 st. kruidnagel
- 1 laurierblad
- 1 bouillon blokje
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 50 ml ketjap manis
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 kleine eetlepel azijn
- Zwarte peper
- Zeezout
- 2-3 eetlepels bloem
Bereiding:
Pel de ui en snij hem in kleine stukjes, doe hetzelfde met de teentjes knoflook. Verhit de olie in een kleine steelpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg 1 eetlepel bloem, de korianderpoeder, kerriepoeder toe en bak even mee. Voeg nu het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de kruidnagel, laurierblad, bruine basterdsuiker, chilipoeder, azijn en ketjap toe en laat even zacht doorkoken. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat alles even koken en breng de saus op dikte door meer bloem toe te voegen. Laat nu de saus afkoelen.
Spoel de runderlappen even af onder koud stromend water en dep ze droog. Neem een stuk aluminiumfolie en spreidt wat saus hierover uit leg hierop de runderlappen en bedek deze met saus. Vouw het geheel dicht en leg dit op nog een stuk aluminiumfolie, haaks op het eerste stuk en vouw dit ook dicht wikkel het geheel nogmaals in een stuk folie.
Steek de barbecue aan op de indirecte wijze en verhit deze tot 110 gr. C. Leg nu het pakketje op het indirecte gedeelte en laat dit in circa 5 uur langzaam gaar worden. Haal na circa 5 uur het pakketje uit de barbecue en doe de inhoud in een schaal en serveer dit.