Thaise marinade

Thaise marinade

Ingrediënten:

-          3 eetlepels water

-          1 eetlepel tamarindepasta

-          1 theelepel korianderpoeder

-          ½ theelepel kurkumapoeder

-          2 eetlepels Thaise vissaus

-          ½ eetlepel citroenrasp (rasp van een verse citroen)

-          1 eetlepel korianderblad

-          ½ theelepel komijnpoeder

-          ½ rode peper

Bereiding:

Snij het korianderblad fijn. Rasp van de schil van de citroen een halve eetlepel vol. Doe dit samen met het korianderblad in een vijzel of keukenmachine. Doe de overige ingrediënten, maar niet de peper hierbij en pers alles tot een gladde saus. Snij de helft van de rode peper door midden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij de peper in smalle reepjes. Voeg deze toe in de saus maar pers dit niet meer fijn tenzij je van vlees houdt met een zeer pittige smaak.

Verwijder na het marineren alle losse ingrediënten van het vlees.

Lekker voor bijvoorbeeld saté van kip of varken. Ook kipfilets, spareribs en karbonades zijn lekker in deze marinade.