Varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg

 Ingrediënten:

-          1 varkenshaasje

-          4 theelepels gladde, milde mosterd

-          2 theelepels fijngesneden verse bieslook

-          2 theelepels fijngesneden verse peterselie

-          1 teentje knoflook, fijngehakt

-          6 plakjes ontbijtspek

-          4 plakken bladerdeeg

-          verse gemalen peper

-          zeezout

-          olijfolie

-          1 ei, losgeklopt

-          circa 4 cocktailprikker in water geweekt

Bereiding:

Doe de mosterd, fijngesneden bieslook, fijngesneden peterselie en het fijngehakte teentje knoflook in een vijzel of keukenmachine en maal dit tot een gladde saus.

Neem het varkenshaasje, spoel deze af onder koud stromend water en dep hem droog. Snij het varkenshaasje in het midden horizontaal bijna door maar niet helemaal en klap hem open. Bestrooi de binnenzijde met zeezout en vers gemalen peper en smeer hierna de binnenzijde licht in met de gemaakte saus. Klap de varkenshaas dicht en zet de snede vast met cocktailprikkers.

Bereidt de barbecue voor op indirect grillen op een temperatuur van circa 180 gr. C. Besmeer het varkenshaasje met olijfolie en bestrooi licht met vers gemalen peper en zeezout. Gril de varkenshaas nu direct rondom boven het vuur tot een kerntemperatuur van circa 45 tot 50 gr. C. Neem de varkenshaas van de barbecue.

Leg op een snijplank of werkblad 2 plakjes ontdooit bladerdeeg met circa 1 cm overlap. Druk met en vork het overlappende deel in elkaar. Leg op de plakjes bladerdeeg de plakjes ontbijtspek. Verwijder de cocktailprikkers uit de varkenshaas en lag het varkenshaasje op het ontbijtspek en vouw het spek om het varkenshaasje. Vouw nu het bladerdeeg hier omheen en sluit het geheel met de andere 2 plakjes bladerdeeg. Zorg dat de randen van de delen bladerdeeg overlappen en druk dit overlappende deel in elkaar met een vork. Besmeer nu het bladerdeeg rondom met het losgeklopt ei en leg dit weer indirect op de barbecue. Laat het geheel langzaam garen tot het bladerdeeg lichtbruin is.