Pepersaus

Pepersaus

Ingrediënten:

-          200 ml water

-          1 groente bouillonblokje

-          100 gr. crème fraîche

-          Circa 2 eetlepels bloem

-          Vers gemalen zwarte peper

-          1 theelepel knoflookpoeder

-          1 theelepel uienpoeder

Bereiding:

Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Laat het goed doorkoken. Voeg nu de crème fraiche toe en roer dit door de bouillon. Hierna de bloem zeven en langzaam toevoegen tot het geheel op de gewenste dikte is. Laat dit onder voortdurend roeren een paar minuten koken. Voeg hierna de knoflook- en uienpoeder toe en roer dit goed door de saus. Nu de peper malen en door de saus roeren, totdat de voor u gewenste smaak is bereikt.

Indien u de saus eerst laat afkoelen om hem later op te warmen dient u er rekening mee te houden dat de smaak van de peper sterker wordt.