Zalm/Ananas spies
Ingrediënten:
- 250 gr zalm in moten
- 4 plakjes schouderham
- 1 blikje ananas
- Olijfolie
- Vers gemalen Zwarte Peper
- Zeezout
Extra:
- Satéprikkers of metalen pennen
Bereiding:
Snij de zalmmoten in blokjes van circa 3 cm vierkant. Snij de ham in de breedte door in repen van ook 3 cm. Bestrooi de zalm met wat zeezout en gemalen zwarte peper en wikkel om elk blokje zalm een hamreepje. Snij de ananasschijven in kwartjes. Gebruikt u Satéprikkers, week deze dan vooraf een uurtje in water, dit voorkomt verbranden van de prikker. Prik nu om en om een schijfje ananas en een blokje zalm aan de prikkers (let op dat de prikker door de ham gestoken wordt. Besmeer de prikkers nu rondom met een beetje olijfolie.
Maak de barbecue klaar voor direct barbecueën op hoge temperatuur. Vet het rooster licht in met wat olijfolie en gril de zalmprikkers tot ze gaar zijn, ongeveer twee minuten per kant.