Zoete varkenssaté

Zoete varkenssaté

Ingrediënten:

-          Circa 750 gr. Hamlappen

Voor de marinade:

-          75 ml Ketjap

-          1 eetlepel honing

-          1 theelepel pittige paprikapoeder

-          1 theelepel tabasco

-          1 theelepel kerriepoeder

-          1 theelepel gemberpoeder

-          1 theelepel uienpoeder

-          1 theelepel knoflookpoeder

-          1 eetlepel bruine suiker

-          1 eetlepel sesamolie

Bereiding:

Meng bovenstaande ingrediënten voor de marinade goed door elkaar heen, verwarm de marinade even kort om de suiker en honing goed op te laten lossen.  Snij de hamlappen in dunnen repen van circa 2 cm breed. Meng de repen door de marinade en laat deze 2 tot 3 uur liggen, regelmatig mengen. Indien u houten satéprikkers gebruikt, laat deze minimaal 30 minuten weken in water. Rijg de repen vlees op de satéprikkers waarbij je steeds van elke reep een S maakt. Zorg dat de spies circa 4 cm dik wordt.

Bereidt de barbecue voor op direct grillen op circa 250 gr. C. en vet het rooster in. Mocht je houten spiesen gebruiken, is het verstandig een indirect gedeelte op de barbecue te creëren om hierboven het niet met vlees bedekte gedeelte van de satéprikker te leggen. Gril de saté in circa 20 minuten, regelmatig kerend gaar. Let op, de aanwezige suiker en honing gaan snel karameliseren, keer dus zeer regelmatig.

Lekker met satésaus bij een bordje bami.